Silvian Apollo - Content Writing

 

Manifest

Scriu pentru cititori și Google deopotrivă. Scriu natural, optimizat SEO, într-o limbă română în regulă (cu diacritice sau fără, nu cu diacritice și fără). Scriu complet original, din respect față de clienți și față de mine însumi. Ofer calitate și autenticitate. De aceea, solicit clienților un cost ceva mai mare și un deadline puțin mai lung. Prefer așa decât să fiu un robot care scrie 5000 de cuvinte seci pe zi –am făcut și asta, la începuturile mele în content writing, pe un salariu foarte mic. Astăzi sunt freelancer și îmi permit să scriu în primul rând calitativ, după o rețetă proprie în care caut pe îndelete ingrediente de calitate și las textele la dospit înainte să le dau forma finală. Acopăr oricând și nevoia cantitativă de texte, fără să fac rabat de la calitate.

Traducerea și adaptarea textelor furate astfel, scrisul agramat și după rețete mecanice menite doar să umple paginile web și de Facebook  nu reprezintă content writing. Există impostură în writing, dar nu toți beneficiarii o recunosc și o evită. Aceia care, spre exemplu, solicită un copyrighter(!) pentru a scrie un articol de blog(!) al cărui titlu începe obligatoriu cu „Top 5” nu fac parte din publicul meu țintă. Nu rezonez nici cu cerințele de a selecta imagini care să însoțească textele sau de a publica undeva conținutul pe care îl redactez. Rezonez cu clienții care îi cer unui writer doar să scrie și lucrez cu plăcere pentru aceia care îmi dau un brief conținând: tipul de text, lungimea, tonul, cuvintele cheie, nișa, info specifice și deadline-ul.

Nu scriu pentru videochat, pariuri și cazinouri, sport (tradus fotbal), nici pharma, IT și alte nișe bănoase pentru content writeri. Aleg să rămân sărac, dar bogat în nișe decente sau pe gustul meu – pentru că un content writer lucrează cu termenii din domeniu, face muncile câmpului semantic respectiv. Dețin multe informații pe care le folosesc în scris din experiențe concrete, nu doar din ce am scris anterior, având în trecut variate joburi, calificări și activități de voluntariat în mai multe domenii de activitate, însă eu, cel de azi, sunt selectiv cu lumile în care intru, urmărind nu doar să scriu pentru că îmi place să scriu, ci și să îmi placă subiectul pe care scriu sau să nu îl consider complet imoral.

PS: Emit factură pentru serviciile de content writing.

PPS: Îți mulțumesc pentru răbdarea de a citi până aici.

 

 Servicii; Tarife

 Advertoriale

500-600 cuv. – de la 95 RON

800-1000 cuv. – de la 135 RON

(1 revizuire inclusă) 


 Articole blog

 500-600 cuv. – de la 105 RON

 800-1000 cuv. – de la 145 RON

(1 revizuire inclusă)  


Texte site

de la 27 RON/ 100 cuv.

 (1 revizuire inclusă) 

  

Comunicate de presă

 400-500 cuv. – de la 95 RON 

 

 Articole native

 Tarif negociabil

 

 Proofing texte

(nu de la ChatGPT)

de la 11 RON/ 100 cuv.

 

Texte postări Facebook

(pe bază de imagini)

(include emoticons & hashtags)

de la 27 RON/ 100 cuv.



Background

 2003

Am câștigat primele premii literare, în special pentru proză scurtă.

2010

Am pornit un blog reprezentând pentru mine un poligon de scriere.

2012

Am publicat primele articole în reviste, separat de proza publicată.

2013

Am devenit licențiat în Comunicare și Relații Publice (S.N.S.P.A.). 

2014

Am devenit content writer colaborator al Incandescent Marketing.

2016

Am devenit full time content writer în cadrul agenției SEO Cupcake.

2016

Am susținut un workshop despre content writing versus copywriting.

 2017

Am devenit full time content writer în cadrul agenției de profil DWF.

2018

Am revenit la freelance content writing, scriind pentru diverse agenții.

2021

Am fost, pe timpul verii, content marketing specialist la Antena Group.

2022

Am făcut update serviciilor de content writing și tarifelor percepute.

 

Testimoniale

„Am început să colaborăm de scurt timp, dar munca pe care o depune o consider foarte calitativă și îmi inspiră încredere pentru o colaborare lungă! Recomand cu drag și încredere serviciile lui Silvian!”

Dragoș G.

„Colaborarea noastră se întinde mult în trecut, în plan literar, dar totul a culminat cu o campanie electorală personală unde l-am avut doar pe el alături pe zona de comunicare publică. Silvian Apollo este un profesionist care stăpânește până la capăt arta comunicării, adaptându-se foarte bine la mediul online și la evoluția modului de comunicare de astăzi.”

Mihai Sandu

 

 Portofoliu

Pentru portofoliu, click aici. 

Comentarii